De Genius Tunnel

logo Avutas klein

 Veiligheid staat voorop!

Praktisch, betrouwbaar en flexibel

De Genius Tunnel voert een belangrijke taak uit; mensen beschermen tegen vuil, gereedschap, materialen en vloeistoffen die naar beneden kunnen vallen in de

Ideaal als voetgangerstunnel
Ideaal als voetgangerstunnel

buurt van hoogwerkers, vaste en mobiele steigers en in andere situaties. De installatie is snel en erg makkelijk. Eén persoon kan binnen een minuut een unit opzetten. Het is mogelijk om meerdere units samen te voegen. Dit kan dankzij een snel en nauwkeurig koppelsysteem, waarmee oneindig veel mogelijkheden zijn voor wat betreft combinaties, in breedte en lengte.

De constructie bestaat volledig uit lichte aluminium onderdelen en zeer resistente alveolaire polycarbonaat panelen.

Mooie veilige werkbare hoogte
Mooie veilige werkbare hoogte

Dankzij de werkzame afmetingen is hij ook extreem praktisch en gemakkelijk te vervoeren. De Genius voetgangerstunnel is een innovatief product dat gecertificeerd is door de EG (Europese Gemeenschap). De voetgangerstunnel Genius is een doorbraak in het oplossen van het probleem van voetgangersveiligheid op wereldwijde schaal. Waar het nodig is, beschermt de voetgangerstunnel mensen in talloze situaties.

De toepassingen zijn eindeloos, strekkend van de bouw tot de industrie, van gebruik als beschutting tegen slecht weer, regen of zon tot gebruik tijdens markten, shows of rijen bij de ingang van bijvoorbeeld een festival of een museum.

De perfecte toepassing op industrie bouwlocaties of evenementen

Alle vier de aluminium telescoopbenen bevatten een gepatenteerd systeem waarmee ze snel en precies uitgevouwen en per poot op juiste hoogte vastgezet kunnen worden. De tunnel beschermt tegen objecten, materialen, afval en vloeistoffen die tijdens het werken op hoogwerkers, hoge ladders, mobiele of vaste steigers of tijdens andere activiteiten naar beneden kunnen vallen.

 • Flexibel: het is overal op aan te passen en beschermt voetgangers in veel situaties. Er zijn oneindig veel combinaties mogelijk.
  Avutas-Tunnel-leaflet-2
 • Bestendig: het absorbeert de impact als iets van grote hoogte valt en beschermt hier ook tegen.
 • Licht: er is maar één persoon nodig om hem in elkaar te zetten.
 • Compact: gemiddeld formaat en eenvoudig te vervoeren.
 • Aanpasbaar: kan los van de steunen worden in- en uitgevouwen.

TECHNISCHE INFORMATIE AFMETINGEN EN KENMERKEN

 • Totaalgewicht van unit: 31 kg
 • Windweerstand: 120 km/u
 • Dekkingscapaciteit: 150 kg./m2 – geen beloopbaar oppervlak –
 • Impactweerstand: 5 kg.
 • (Impacttest uitgevoerd met een lading van 5 kg die vanaf een hoogte van 25 m naar beneden is gevallen.)Avutas-Tunnel-leaflet-3